Potraga za kondomima za žene u Srbiji

Izvor: Mondo, 25.Sep.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga za kondomima za žene u Srbiji

Kondomi za žene u svetu postoje već skoro dvadeset godina, ali kada smo pokušali u Srbiji da ih kupimo, evo kako smo prošli.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

Potragu za ženskim kondomima, logično ali ispostavilo se naivno, započeli smo u onim prodavnicama u Beogradu, u kojima se prodaju i prezervativi za muškarce. Pogađate? Nije ih bilo.

Zatim smo pokušali u apotekama. Ni tamo ih nema.

"U državnim apotekama u Beogradu kondome za žene nećete >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << naći. Nema ih u zvaničnoj prodaji, niti je iko to do sada tražio na našem tržištu", rečeno nam je u "Apotekama Beograd", ustanovi koju je osnovalo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije.

Ni u privatnim apotekama nema kondoma za kojima tragamo. "Nemamo kondome za žene, a nemamo ni informacije u vezi sa tim da li će se u skorije vreme pojaviti u prodaji", rekli su nam u Udruženju privatnih apotekara Srbije, i objasnili da se kupci ne interesuju za ovu vrstu prezervativa, što je i razlog zašto ih apoteke ne nabavljaju.

 Možda ćemo moći da ih kupimo u seks-šopovima?

"Nemamo to, nikada nisam čula za te kondome", rekla nam je prodavačica u jednoj beogradskoj prodavnici specijalizovnoj za "buđenje libida". Okružena vibratorima i ostalim "igračkicama za krevet", ali i kondomima, lubrikantima... ona je slegnula ramenima kao znak da kondome za žene nema.

"A da probate na Internetu da ih naručite?", posavetovala nas je prodavačica u seks-šopu.

Probali smo i to. Međutim, domaćih sajtova koji prodaju kondome za žene, nema. Ostaju nam, dakle, samo inostrani sajtovi koji vrše onlajn prodaju prezervativa.

Verovatno ćete sada reći da nedostatak kondoma za žene nije najveći problem u Srbiji, slažemo se, ali smo samo želeli da olakšamo damama i uputimo ih gde mogu da nabave kondome za sebe.

Dok čekamo da ih neko uveze, ostaju nam oni obični, "muški", takođe dobri zaštitnici od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Potraga za kondomima za žene u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2014

Kondomi za žene u svetu postoje već skoro dvadeset godina, ali ako pokušate da ih kupite u Srbiji, nećete ih naći...U Srbiji nikako do kondoma za žene (Foto: Ilustracija).. .."U državnim apotekama u Beogradu kondome za žene nećete naći. Nema ih u zvaničnoj prodaji, niti je iko to do sada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.