Potraga traje, bez novosti o Tijani

Izvor: B92, 29.Jul.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potraga traje, bez novosti o Tijani

Bajmok -- Četvrti dan nema informacija o petnaestogodišnjoj devojčici Tijani Jurić koja je nestala u Bajmoku.

U potrazi učestvuju Žandarmerija i specijalistička ekipa MUP-a, a pogranični deo pretraživala je i mađarska policija.

Žitelji Bajmoka su zabrinuti i uplašeni. Nadaju se će da će potraga za Tijanom biti uspešna:

“Ne smem ni malu da pustim napolje... Grozno je... Ja bih volela da se ta mala prionađe.“

“Moje ćerke su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa drugaricama naišle na Tijaninu patiku, kontaktirali su jedni druge i od tada traje sve ovo...“

U potrazi učestvuju i Tijanini drugari, s kojima se na dan nestanka vratila sa zajedničkog letovanja. Njen otac Igor Jurić uputio je apel svima da, ukoliko imaju pravu informaciju, jave policiji. Molio je da se njegov lik ne pojavljuje u javnosti.

“Preko Interpola je raspisana poternica. Sa druge strane agencija Astra, i oni su se potrudili i trude se. Ako se Tijana pronađe - a hoće, ne gubimo nadu - ja ću toj deci biti večno zahvalan. Nisam imao sreću da imam takve drugare, a ona ih je imala, a ja sam ih sad upoznao“, priča Igor Jurić.

Upravo Tijanini drugovi zaključili su da nešto nije u redu, pošto im se nije javila preko Fejsbuka. Iz MUP-a upozoravaju da su, zbog mogućnosti i rasprostranjenosti internet komunikacija, mladi često izloženi rizicima, među kojima su otmice i trgovina ljudima.

“Mi ne možemo sada zaključiti da je veliki broj žrtava regrutovan putem interneta. Prema podacima kojima sada raspolažemo, ali možemo zaključiti da je veliki rizik, pogotovu za mlade, da dođu do informacija i posebno poslovnih ponuda koje se nude putem Fejsbuka i društenih mreža interneta“, kaže Mitar Đurašković iz MUP-a Srbije.

Policija poziva građane da sve informacije u vezi s Tijaninim nestankom prijave Policijskoj upravi u Subotici ili na broj telefona 192.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.