Potpuno razlupan manastir Bogorodičino uspenje

Izvor: Press, 03.Jan.2013, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno razlupan manastir "Bogorodičino uspenje"

Manastir je u potpunosti uništen, vrata su razvaljena, a kompletna unutrašnjost je polupana. Novac od sveća i priloga je pokraden, a sve ikone su razlupane.

Mati Paraskeva (62) je za Pressonline potvrdila ovu informaciju i vidno uznemirena rekla da se plaši za svoju bezbednost. "Bojim se da će doći ponovo, ali ja ne idem nigde. Ja sam ovde sama i stara, ali neka dođu, svetinju neko mora da brani" izjavila je Paraskeva.

"Ništa nije ostalo, ovo je strašno! Ceo svet se >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << digao na noge zbog jedne karikature Muhameda, a nama sve manastire i crkve uništiše, ali niko ne reaguje" dodala je ona.

Na pitanje da li se zna ko je to mogao da uradi, Paraskeva je odgovorila da se sve zna, ali da niko neće da se zainterusuje za ovaj slučaj.

"Albanci sa Kosova su organizovano došli sa namerom da unište srpske svetinje na ovim prostorima! Ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Prošle godine na Veliki petak su i mene napali, da nisam imala štap ko zna da li bih uspela da se odbranim" izjavila je Paraskeva vidno potresena.

Manastir "Bogorodičino uspenje" je pod okriljem Vladike Pahomija, za koga Paraskeva tvrdi da su priče o silovanjima dečaka potpuno izmišljene, takođe od strane Albanaca. "Oni su pokrenuli sve te priče, i ne samo to, već su i plaćali ljudima da se laži šire. Pojedini su dobijali i po 35.000 tadašnjih maraka kako bi se stvorila loša slika o njemu" dodala je mati.
Manastir se nalazi u selu Mrtvica, 14 kilometara od Vladičinog Hana. Potiče iz 4. veka i predstavlja najstariju svetinju Vranjskog okruga.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.