Potpuno neočekivane stvari za koje je so izvrsna

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno neočekivane stvari za koje je so izvrsna

Verovatno već imate svoja omiljena sredstva za čišćenje, koja ste isprobali i verujete u njihovu delotvornost. Ali, iznenadićete se koliko vam u čišćenju i rešavanju nekih svakodnevnih problema u vašem domu može pomoći i obična so.

Očistite bokal za filter kavu

U stakleni bokal za filter kavu dodajte četiri kašičice soli, jednu šoljicu usitnjenog leda i jednu kašiku vode. Nežno vrtite bokal dok vrtlog sadržaja ne očisti njegovu unutrašnjost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i zatim ga isperite.

Uklonite nečistoće iz vaze

Pomešajte trećinu šoljice soli i dve kašike sirčeta. Smesu rasporedite po unutrašnjosti vaze i pustite da odstoji 20 minuta. Nakon toga očistite unutrašnjost vaze i isperite. Za veće vaze povećajte količinu soli i sirćeta.

Počistite razliveno jaje

Ispalo vam je jaje? Umesto da pokušate zgrabiti klizavu iznutricu jaja, razliveni sadržaj jaja prekrijte sa soli i zatim obrišite papirnatim ubrusom.

Očistite rđu s metala

Da biste uklonili rđu sa makaza ili upravljača bicikla, napravite smesu od šest kašika soli i dve kašike soka od limuna. Prekrijte zarđalu površinu, istrljajte suvom krpom te isperite i prosušite.

Uklonite mrlje od vina

Ako prolijete vino na pamučnu majicu, pospite sol na mrlju da apsorbira tečnost. Zatim namočite majicu u hladnu vodu na 30 minuta i potom isperite.

Uklonite neželjene mirise

Ako želite da se rešite neugodnog mirisa ribe s vaših ruka, pomešajte so i limun i time natrljajte ruke pa ih isperite. Muči vas neugodan miris nakon rezanja luka na dasci za rezanje? Pospite dasku za rezanje sa soli i istrljajte lagano površinu daske zatim je isperite.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Probajte SO kao sredstvo za čišćenje!

Izvor: BKTV News, 28.Okt.2014

Verovatno već imate svoja omiljena sredstva za čišćenje, koja ste isprobali i verujete u njihovu delotvornost. Ali, iznenadićete se koliko vam u čišćenju i rešavanju nekih svakodnevnih problema u vašem domu može pomoći i obična so.. . Očistite bokal za filter kafu. U stakleni bokal za filter...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.