Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Potpuno jesenji slatkiš od jabuka
Ako nečega ima na pijacama to su jabuke. Svih vrsta i raznih cena. Iskoristite bogatu ponudu i napravite poslasticu koja će toplinom svojih aroma prijati po hladnom jesenjem danu.
Za testo:
Za nadev:
Brašna od semenki pomešajte i u njega dodajte hladan maslac isečen na listiće. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte umućeno jaje i umesite testo.
Jabuke naseckajte na što tanje listiće pa ih začinite svih navedenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sastojcima, rumom, medom, cimetom, vanilom, suvim grožđem (možete ga iseckati na sitno).
Testo rasporedite na papiru za pečenje tako da bude oko 1 cm debljine. Složite u krug jabuke i krajeve testa preklopite preko jabuka tako da ne ispadaju.
Pecite oko 20 minuta na 170C. Pre služenja ostavite da se prohladi.
Nastavak na Vesti-online.com...