Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno jesenji slatkiš od jabuka

Ako nečega ima na pijacama to su jabuke. Svih vrsta i raznih cena. Iskoristite bogatu ponudu i napravite poslasticu koja će toplinom svojih aroma prijati po hladnom jesenjem danu.

Za testo:

Za nadev:

Brašna od semenki pomešajte i u njega dodajte hladan maslac isečen na listiće. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Dodajte umućeno jaje i umesite testo.

Jabuke naseckajte na što tanje listiće pa ih začinite svih navedenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sastojcima, rumom, medom, cimetom, vanilom, suvim grožđem (možete ga iseckati na sitno).

Testo rasporedite na papiru za pečenje tako da bude oko 1 cm debljine. Složite u krug jabuke i krajeve testa preklopite preko jabuka tako da ne ispadaju.

Pecite oko 20 minuta na 170C. Pre služenja ostavite da se prohladi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.