Potpuno će se obnoviti i Ul. Kraljevića Marka

Izvor: Mondo, 18.Jun.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpuno će se obnoviti i Ul. Kraljevića Marka

Beogradska ulica Kraljevića Marka uskoro će dobiti potpuno novo ruho - biće popločana kamenim pločama i kamenom kockom, dobiće drvored, klupe i novu rasvetu, izjavio je danas glavni gradski arhitekta Milutin Folić.

Foto: Mondo/Goran Sivački

On je za portal B92 izjavio da će ta ulica biti glavna pešačka veza između najvećeg putničkog čvorišta na Zelenom Vencu i potpuno uređenog šetališta uz reku - Sava Promenade.

KONAČNO: Peške na obe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << strane Brankovog mosta

Rekonstrukcija će početi na jesen i biće završena na proleće 2019. godine.

Kako se navodi, ta ulica puna je kulturno istorijskih spomenika poput Manakove kuće koja je danas deo Etnografskog muzeja i kuća velikih srpskih trgovaca Luke Ćelovića i braće Krsmanović.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Još jedna ulica u centru grada dogodine će osvanuti u NOVOM RUHU

Izvor: Blic, 18.Jun.2018

Rekonstrukcija Ulice Kraljevića Marka novi je projekat koji će početi da se realizuje na jesen, a biće završen na proleće 2019. godine, najavio je danas Milutin Folić, glavni gradski urbanista.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.