Potpredsednik Skupštine Srbije u poseti Bundestagu

Izvor: RTS, 03.Jun.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik Skupštine Srbije u poseti Bundestagu

Poslanici Bundestaga su u razgovorima sa potpredsednikom Narodne skupštine Vladimirom Marinkovićem izrazili punu podršku reformama u Srbiji i liderstvo koje predsednik i Vlada pokazuju kada su u pitanju inicijative za snažniju regionalnu saradnju i prevazilaženje problema koji su sve izraženiji u poslednjih nekoliko meseci.
Kako se navodi u saopštenju, Marinković, koji je član predsedništva SDP-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << susreo se u Berlinu sa potpredsednikom Bundestaga Johanesom Zinghamerom i poslanicima Folkmarom Klajnom, Josipom Juratovićem, Franc Jozefom Jungom i Barbarom Voltman.

Poslanici Bundestaga su izrazili zadovoljstvo što je Srbija politički stabilna zemlja koja stremi jasno zacrtanom spoljnopolitičkom cilju, a to je punopravno članstvo u EU.
Marinković je pozvao poslanike Bundestaga da utiču na kompanije iz Nemačke da još više investiraju u Srbiju i naglasio da je Srbija najbolja destinacija za ulaganje na prostoru Jugoistočne Evrope.
Takođe je izrazio stav da su odnosi sa Nemačkom veoma značajni za našu zemlju i da će imati ključni uticaj za dalji razvoj Srbije.
Marinković se kao specijalni gost Bundestaga obratio prisutnima na 22. Molitvenom doručku ukazavši da će se Srbija truditi da bude ekonomski lider regiona i da će usmeriti svoje snage na izgradnji mostova između građana koji žive na području Zapadnog Balkana.
Rekao je da će Srbija biti posvećena izgradnji boljih ekonomskih odnosa i izrazio potrebu celog regiona da se realizuju projekti koji su definisani i dogovoreni u okviru Berlinskog procesa, posebno putna infrastruktura i kancelarija za mlade Zapadnog Balkana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.