Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisivanje ugovora o zajmu Svetske banke

Srbija i Međunarodna banka za obnovu i razvoj danas će potpisati ugovor o programskom zajmu za razvoj privatnog i finansijskog sektora, najavilo je Ministarstvo finansija Srbije. Svetska banka je 5. marta Srbiji odobrila programski zajam za razvoj privatnog i finansijskog sektora od 34,9 miliona evra sa rokom otplate od 20 godina, sa početkom od osam godina. Kako se navodi na sajtu Svetske banke, zajam će se koristiti za reforme u poboljšanju poslovne klime da bi se stvarale nove firme i privlačile >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << direktne strane investicije, za reforme javnog sektora, kao i za stvaranje stabilnijeg finansijskog sektora jačanjem nadzora banaka i podsticanjem razvoja tržišta kapitala. Najavljeno je da će ugovor potpisati ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej. Međunarodna banka za obnovu i razvoj pripada grupi Svetske banke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpisan zajam za razvoj PFS

Izvor: RTV Pink, 30.Mar.2009

. . . Ministarka finansija Diana Dragutinović i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej potpisali su ugovor o zajmu Srbiji od 34,9 miliona evra za razvoj privatnog i finansijskog sektora. .

Nastavak na RTV Pink...

Svetska banka kreditira Srbiju

Izvor: B92, 30.Mar.2009

Beograd -- Svetska banka obezbedila je Srbiji zajam od 34,9 miliona evra, a novac će biti korišćen kao podrška budžetu za ostvarivanje ekonomskog rasta...Novac od Svetske banke namenjen je reformama..Ugovor o kreditu potpisali su ministarka finansija Diana Dragutinović i šef Kancelarije Svetske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.