Potpisi za osnivanje Nove stranke

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za osnivanje Nove stranke

Nekadašnji premijer Srbije i koosnivač Nove stranke Zoran Živković započeo je u Lazarevcu prikupljanje 10.000 potpisa građana neophodnih za registraciju te partije.

Potpisima Zorana Živkovića i Vladimira Pavićevića u Lazarevcu, započelo je prikupljanje 10.000 potpisa za registraciju Nove stranke koja će zvanično biti osnovana 7. aprila u Beogradu.

Sat vremena pre zakazanog sastanka sa simpatizerima i članstvom, u holu ispred ulaza u veliku salu gradske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skupštine Lazarevca, oko dve stotine građana je potpisalo Izjavu osnivača o osnivanju političke stranke. Pred velikim brojem novinara i građana, kao suosnivači Nove stranke, izjavu su prvi potpisali Zoran Živković i Vladimir Pavićević.

Okupljenima se potom obratio jedan od suosnivača i član Inicijativnog odbora Nove stranke Vladimir Pavićević.

"Umrtvljena je nada da može biti bolje u Srbiji, kao da je u pitanju nekakva anestezija", rekao je Pavićević dodavši da je to nedopustivo, te da će Nova stranka probuditi tu nadu za koju, kako je istakao Pavićević, zna da postoji među ljudima.

U obraćanju simpatizerima Nove stranke, bivši premijer Srbije Zoran Živković posebno se osvrnuo na dnevnopolitička zbivanja i aktuelne afere. On je posebno apostrofirao problem sa javnim nabavka ponudivši i rešenje za koje će se zalagati Nova stranka.

"Javne nabavke su trenutno javne, hitne i tajne. Ima tu svega, ali najmanje transparentnosti. Problem ćemo rešiti tako što ćemo napraviti sajt sa svim podacima u vezi javnih nabavki, koji će građanima biti dostupni u svako vreme", rekao je Živković i dodao da taj sajt građane neće koštati ni blizu koliko su ih stajali sajtovi Olivera Dulića i Dragana Šutanovca.

Živković je deo svog obraćanja građanima Lazarevca posvetio ekonomskim temama, navodeći da je izlaz iz trenutne ekonomske krize u uspešnom privlačenju velikih stranih investicijama u transparentnoj i legalnoj proceduri.

"Srbiji ne trebaju šeici i Šarići, već renomirani i svetski poznati ulagači", istakao je Živković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.