Potpisani ugovori sa udruženjima osoba sa invaliditetom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori sa udruženjima osoba sa invaliditetom

Ministar za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je ugovore sa 34 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom kojima se dodelјuju sredstva na Programskom konkursu za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Republici Srbiji u 2019. godini i istakao da je ove godine za tu namenu izdvojeno blizu 266 miliona dinara, što je 26 miliona više u odnosu na 2018. godinu.

Ministar Đorđević rekao je da je briga o osobama sa invaliditetom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << unapređenje njihovih uslova života bio i ostao prioritet rada Ministarstva i dodao da će se svake godine za te namene izdvajati sve više sredstava, u skladu sa mogućnostima države.

Đorđević je svim udruženjima poželeo uspeh u dalјem radu i istakao da su transparentnost i pravila raspodela sredstava i dalјe najbitniji u toku realizacije projekata.

"Vlada Republike Srbije posvećena je unapređenju položaja osoba sa invaliditetom i cilј nam je da nakon realizacije projekata i država i osobe sa invaliditetom budu jednako zadovolјni postignutim rezultatima. Zajednički cilј svih građana Srbije jeste stvaranje bolјeg, modernijeg i bogatijeg društva i učinićemo sve da taj cilј bude ostvaren", istakao je Đorđević.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Bilјana Barošević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za finansijsko upravlјanje, računovodstvo i kontroling prof. dr Saša Trandafilović i predsednik Komisije za sagledavanje i procenu programa Vojin Č. Jondić, v.d. pomoćnika direktora Inspektorata za rad.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.