Potpisani ugovori o unapređenju položaja Roma

Izvor: RTS, 17.Dec.2015, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o unapređenju položaja Roma

Kancelarija za ljudska i manjinska prava saopštila je da su potpisani ugovori sa organizacijama civilnog društva za realizaciju projekata koji se odnose na unapređenje položaja i statusa Roma u Srbiji.
Jedan od uslova konkursa bio je partnerstvo s najmanje još jednim udruženjem građana sa ciljem podsticanja participacije što većeg broja organizacija civilnog društva u realizaciju aktivnosti koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su usmerene na unapređenje položaja Roma, piše u saopštenju.
U okviru konkursa podržano je 36 projektnih inicijativa, a predloge projekata je podnelo 126 organizacija civilnog društva.
Kako je navedeno, podržane su inicijative između ostalog usmerene na ekonomsko jačanje mladih Roma, radnu aktivaciju, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, podršku ranom razvoju, višestruko diskriminisane osobe, osnaživanje Romkinja i prevenciju trgovine ljudima.
Iz kancelarija navode da su posvećeni podsticanju što većeg učešća romske zajednice u procesu planiranja i sprovođenja politika i programa inkluzije, jer se na taj način osigurava da programi i politike odgovaraju potrebama romske zajednice i da su uspešni.
Navedeno je i da su organizacije civilnog društva važan partner Vlade Srbije u sprovođenju politika i mera u lokalnoj zajednici, gde su potrebe najveće.
Kancelarija će nastaviti i u narednom periodu da pruža podršku organizacijama civilnog društva u inkluziji Roma i Romkinja u Srbiji, ističe se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.