Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan ugovor o saradnji sindikata Srbije i Republike Srpske

BEOGRAD - Savez samostalnih sindikata Srbije i Savez sindikata Republike Srpske potpisali su danas Protokol o saradnji, u cilju efikasnije razmene iskustava i jačanja uloge sindikata u regionu.

Kako je objavljeno nakon potpisivanja, Protokolom je predviđena i zaštita sindikata, socijalno partnerstvo, slobodniji protok radne snage, kao i razmena mišljenja, kontakata i zajedničko organizovanje seminara.

Predsednik Saveza sindikata Republike Srpske, Ranka Mišić, kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da ugovor predstavlja formalizovanje dobrih odnosa dva sindikata, što će doprineti još kvalitenijoj saradnji.

"Sporazum je dobra osnova i za saradnju u oblasti usklađivanja zakona Srbije i Republike Srpske sa zakonodavstvom Evropske unije", rekla je Mišićeva.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije, Ljubisav Orbović, ocenio je da je sporazum dobar korak koji će doprineti boljoj saradnji u borbi za prava radnika u dve zemlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.