Potpisan sporazum o medijaciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 13:57

Potpisan sporazum o medijaciji

Ministarstvo pravde, Privredni apelacioni, Privredni, Apelacioni, Viši sud u Beogradu i Zavod za intelektualnu svojinu potpisali su Sporazum o saradnji u vezi sa primenom medijacije u oblasti intelektualne svojine, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.

Ministarstvo, sudovi i Zavod za intelektualnu svojinu prepoznali su značaj međusobne saradnje u toj oblasti i neophodnosti unapređenja uslova za razvoj medijacije, u cilju obezbeđivanja kvalitetnije i efikasnije zaštite prava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stranaka, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo će podržavati sprovođenje Sporazuma i unapređenje saradnje, pa će sa ostalim potpisnicima kontinuirano preduzimati aktivnosti radi upoznavanja šire javnosti o mogućnostima i prednostima medijacije.

Planirano je da se ciljevi Sporazuma realizuju, između ostalog, kroz kontinuirano informisanje stranaka, advokata i drugih relevantnih strana o mogućnostima i prednostima primene medijacije u oblasti intelektualne svojine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.