Potonuo brod na Mramornom moru: Unutra je bilo šestoro članova posade

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 13:10

Potonuo brod na Mramornom moru: Unutra je bilo šestoro članova posade

Hitni signali broda su se brzo izgubili.

Teretni brod potonuo je danas u Mramornom moru u blizini Istanbula, izjavili su zvaničnici, dodajući da je u toku potraga za šest nestalih članova posade.

Brod "Batuhan A", koji je prevozio teret sa ostrva Marmara u Balikesiru do severozapadne Burse, potonuo je kod ostrva Imrali, južno od Istanbula, preneo je Dejli sabah.

Guverner Burse Mahmut Demirtaš rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da su vlasti primile "hitni" signal sa broda, ali su potom izgubile kontakt sa njim.

Demirtaš je kazao da su dva tima za obalsku bezbednost, zajedno sa trećom grupom iz okruga Bandirma u provinciji Balikesir, poslata da se pridruže operaciji spasavanja.

Na lice mesta hitno su poslati i spasilački gliseri, navodi se u saopštenju Generalnog direktorata za obalsku bezbednost Turske.

Demirtaš je rekao da su talasi u oblasti gde je brod potonuo bili visoki tri metra i dodao da se spasilački napori koordinišu u komandi obalske straže u Bursi.

Kako je javila lokalna televizija, spasilačka operacija se nastavlja da bi se pronašlo šest članova posade za koje se veruje da su državljani Turske.

Helikopteri nisu mogli da se uključe u potragu zbog lošeg vremena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.