Poternica zbog šverca belog luka

Izvor: B92, 09.Jan.2013, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternica zbog šverca belog luka

Stokholm -- Švedska je izdala međunarodni nalog za hapšenje dvojice Britanaca, osumnjičenih da su organizovali krijumčarenje više tona kineskog belog luka u Švedsku.

Švedsko tužilaštvo tereti dvojicu Britanaca da su na taj način oštetila švedsku državu za oko 10 miliona evra.

Kako prenosi AP, tužilac Tomas Alstrand rekao je da su ta dvojica prvo brodom prevezla beli luk u Norvešku, gde nisu platili carinu, jer se smatralo da su kroz tu zemlju samo u tranzitu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni su potom prevezli 1,2 tone belog luka preko švedske granice, izbegavši carinske kontrole i plaćanje uvoznih dažbina, čime su oštetili švedsku državu za oko 10 miliona evra.

Tužilaštvo je navelo da je duga policijska istraga dovela do identifikacije dvojice Britanaca koji stoje iza operacije, sprovedene 2009. i 2010.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poternica: Britanci švercovali beli luk u Švedsku

Izvor: Kurir, 09.Jan.2013

Švedsko tužilaštvo izdalo je poternicu za dvojicom Britanaca koji su švercovali više od tone kineskog belog luka u Švedsku i oštetili državu za 10 miliona evra..STOKHOLM - Švedsko tužilaštvo izdalo je međunarodni nalog za hapšenje dvojice Britanaca, osumnjičenih da su organizovali šverc...

Nastavak na Kurir...

ŠVEDSKA: Poternica zbog šverca tone belog luka!

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2013

Švedsko tužilaštvo tereti dvojicu Britanaca da su krijumčarenjem kineskog luka oštetila državu za oko 10 miliona evra

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.