Potencijalnim otrovom „obogaćuju“ vodu

Izvor: AlternativneVesti.com, 29.Maj.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potencijalnim otrovom „obogaćuju“ vodu

Vlasti u Velikoj Britaniji razmatraju mogućnost da u pijaću vodu počnu da dodaju fluor, za koji postoje ozbiljne sumnje da može da izazove rak kostiju. Ukoliko ovakva odluka bude doneta, lokalni vodovodi širom Ostrva, kao i kompanije koje se bave proizvodnjom pijaće vode, biće primorani da je „obogaćuju“ fluorom, prenosi „Dejli mejl“  potvrdu koju je dobio od vlade Njenog veličanstva kraljice Elizabete Druge. Obrazloženje koje su vlasti dale jeste „briga za >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << zdravlje stanovništva“, jer fluor, navodno, pomaže jačanju zubne gleđi, zbog čega ga sadrži gotovo svaka pasta za zube. Međutim, stručnjaci upozoravaju da fluor, koji se inače koristi za proizvodnju atomske bombe, predstavlja potencijalni otrov i da može da izazove pregršt bolesti – preko raka do Daunovog sindroma.
Pored toga, nedavno obavljeno istraživanje u Kini pokazalo je da sodijum-fluorid, ukoliko se dodaje u pijaću vodu, može da utiče na smanjenje koeficijenta inteligencije, naročito kod dece.  
Uprkos tome, vlasti u Velikoj Britaniji nameravaju da pokrenu kampanju podrške „obogaćivanju“ vode fluorom. Prema pisanju „Dejli mejla“, trenutno u ovoj zemlji jedna od deset osoba konzumira vodu koja sadrži fluor, a da bi se taj broj povećao neophodno je najpre pokrenuti javnu raspravu.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.