Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2018, 20:14 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Potaž od šargarepe, kruške i đumbira
Potaž kaoji osvaja ukusom i baš svako će ga obožavati.
Sastojci:
- 650 g šargarepe
- 2 velike kašike ulja
- 3 praziluka
- 2 stabiljke celera
- 4 čena belog luka
- 2 kruške
- 4 male kašike mlevenog đumbira
- 1 1/2 male kašike mlevenog koriandera
- 1 mala kašika senfa
- 1/4 male kašike soli
- 1/4 male kašike bibera
- 5 šolja vode
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1 šolja belog vina
- 6 velikih kašika iseckanih pistaća
- 6 velikih kašika grčkog jogurta
Povrće oprati, očistiti i iseći na manje komade. Tepsiju obložiti sa papirom za pečenje. Isečenu šargarepu staviti u pripremljenu tepsiju i posuti sa 2 male kašike ulja. Peći 25-30 min. na temperaturi od 200°C. U serpu usuti 2 male kašike ulja i kad se ulje ugreje dodati praziluk i dinstati 3 min. Zatim dodati celer, beli luk i nastaviti sa dinstanjem 3 min. Dodati očišćene i oguljene kruške, djumbir, koriander, senf, so, biber i dinstati još 2 min. Zatim usuti vodu i vino. Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Na kraju dodati šargarepu.
Kuvano povrće usuti u blender.
Isečene pistaće malo propržiti.
Supu služiti sa pistaćima i jogurtom.