Potaž od šargarepe, kruške i đumbira

Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2018, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potaž od šargarepe, kruške i đumbira

Potaž kaoji osvaja ukusom i baš svako će ga obožavati.

Sastojci:

- 650 g šargarepe

- 2 velike kašike ulja

- 3 praziluka

- 2 stabiljke celera

- 4 čena belog luka

- 2 kruške

- 4 male kašike mlevenog đumbira

- 1 1/2 male kašike mlevenog koriandera

- 1 mala kašika senfa

- 1/4 male kašike soli

- 1/4 male kašike bibera

- 5 šolja vode
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
- 1 šolja belog vina

- 6 velikih kašika iseckanih pistaća

- 6 velikih kašika grčkog jogurta

Povrće oprati, očistiti i iseći na manje komade. Tepsiju obložiti sa papirom za pečenje. Isečenu šargarepu staviti u pripremljenu tepsiju i posuti sa 2 male kašike ulja. Peći 25-30 min. na temperaturi od 200°C.  U serpu usuti 2 male kašike ulja i kad se ulje ugreje dodati praziluk i dinstati 3 min. Zatim dodati celer, beli luk i nastaviti sa dinstanjem 3 min. Dodati očišćene i oguljene kruške, djumbir, koriander, senf, so, biber i dinstati još 2 min. Zatim usuti vodu i vino. Kuvati na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Na kraju dodati šargarepu.

Kuvano povrće usuti u blender.

Isečene pistaće malo propržiti.

Supu služiti sa pistaćima i jogurtom.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.