Postoji tačno ČETIRI RAZLOGA da se preselite baš na jesen i evo ih!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2018, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji tačno ČETIRI RAZLOGA da se preselite baš na jesen i evo ih!

Ako maštate o sopstvenom stanu, ovo je tekst za vas.

Pitanja koja kupci stanova najčešće postavljaju agentu za nekretnine glasi: “ Koji period godine je najbolji za to, da li da sačekamo, jesmo li zakasnili...“

Za kupovinu stana nema sezone kao za odlazak na letovanje ili zimovanje, kao za kupovinu garderobe, iako se često pogrešno smatra da je obrnuto. Da rešimo dilemu, obratili smo se najvećim poznavaicima te materije: agentu za nekretnine i bankaru. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Snežana Lužajić, agent za nekretnine i autorka bloga “Svet Nekretnina“ kaže da ne ne postoji univerzalni recept, već da je najbolji trenutak za kupovinu nekretnine onaj u kom se slože neke, samo vama znane “kockice“, a najčešće je to potreba za:

Naravno, da sve ovo ne bi ostalo na nivou “pustih želja“, potrebno je dobro razmotriti neizbežni, FINANSIJSKI aspekt cele priče.

-Savet je da potpuno realno sagledate budžet kojim možete da platite nekretninu jer on određuje lokacije, broj kvadrata i kvalitet stanova koje ćete obići pre donošenja konačne odluke. Potraga za odgovarajućim stanom može da bude naporna i frustrirajuća za kupce koji teško usklađuju ono o čemu su maštali sa svojim stvarnim mogućnostima- objašnajva Snežana Lužajić.

Kada ste potvrdno odgovorili na prethodna pitanja , vreme je da dobijete i odgovor na, ovih dana vrlo aktuelno, pitanje: “Da li je jesen dobro vreme za kupovinu stana?“

- Odgovor je uvek isti :JESEN JE SJAJNO VREME ZA KUPOVINU STANA! Pre svega – svi koji su nam potrebni, su tu! Sezona godišnjih odmora je odavno završena, gledanje stanova se lako zakazuje, vremenski uslovi pogoduju i kupcima i prodavcima i ... svi pomalo žure, voleli bi da prodaju ili kupe stan pre zime, da taj veliki i važan posao ne prenose u sledeću godinu, da odahnu jer su uradili nešto značajno u životu...- kaže Snežana Lužajić.

ČETIRI su najbolja razloga da taj posao obavite baš u jesen:

-Ako kupujete stan sa centralnim grejanjem, jesen vam omogućava da proverite da li ono funkcioniše, budući da grejna sezona počinje 15.10. (ovo je naročito važno za stanove u novogradnji). Ukoliko se stan greje na drugi način, videćete na delu kako to izgleda i koliko je efikasno. Drugo, jesenji vetrovi i kiše su uvek veliki test za sve krovove, naročito ravne. Ako razmišljate o kupovini stana na poslednjem spratu (zbog niže cene, mnogo svetla, odličnog pogleda ili želje da nemate nikoga “iznad glave“), ovo doba godine će vam pomoći u donošenju odluke jer, ako krov nije dobar, “voda uvek nađe put“. Postoji još jedan,važan razlog za kupovinu nekretnine do kraja jeseni - izvestan broj stanova će početkom zime biti povučen iz prodaje, vlasnici će napraviti pauzu do proleća. Objašnjenje može biti u zdravstvenim razlozima, otporu prema selidbi tokom hladnih zimskih meseci, približavanju praznika, strahu da u smanjenoj ponudi neće naći odgovarajući stan za sebe itd- objašnajva Snežana Lužajić.

Četvrti, ključni razlog da stan kupite baš u jesen, jeste baš finansijski. U ovo doba godine od banaka možete dobiti veoma povoljne olakšice za kupovinu nekretnine, a među vodećima na tržištu je ponuda stambenih kredita Vopjvođasnke banke sa jednom od najnižih kamatnih stopa i mesečnih rata na tržištu, za one koji žele da po najpovoljnijim uslovima - sigurno i dugoročno reše stambeno pitanje.

-Nakon velikog interesovanja koje je akcija izazvala u proleće ove godine, odlučili smo da klijentima koji rešavaju jedno od najvažnijih životnih pitanja putem stambenog kredita, ponovo odobrimo pozajmice po specijalnim uslovima. Svi klijenti koji primaju platu na račun Vojvođanskoj banci i koji do kraja godine podnesu zahtev za stambeni kredit, biće oslobođeni troška obrade kreditnog zahteva. Ukidanje troška za obradu zahteva za stambeni kredit donosi uštedu više stotina evra, a kako su budući vlasnici nepokretnosti već izloženi brojnim pratećim troškovima poput osiguranja imovine, upisa hipoteke i pribavljanja drugih neophodnih dokumenata, ova ponuda predstavlja značajno olakšanje za njihov budžet- kažu u banci.

I kada sve premrite, presečete, odlučite i sa osmehom krenete u osvajanje novog životnog prostora, ne zaboravite reči agenta za nekretnie: „Ne oklevajte sa kupovinom stana tokom jeseni, sve vam ide u prilog!“

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.