Postoji neophodna većina za priznaje dogovora

Izvor: B92, 25.Okt.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postoji neophodna većina za priznaje dogovora"

U aktuelnom sastavu grčkog parlamenta postoji neophodna većina za ratifikaciju Sporazuma iz Prespe o preimenovanju imena MKD u Republika Severna Makedonija.

To kaže bivši ministar i generalni sekretar vladajuće stranke Siriza Panos Skurletis u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

Skurletis objašnjava da su Sporazum iz Prespe i očuvanje aktuelne grčke vlade dva različita pitanja koja nisu međusobno povezana.

Prema njegovim rečima, postoji neophodna >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << većina u grčkom parlamentu koja bi trebala da odobri Sporazum iz Prespe, ali takođe postoji i većina u aktuelnom sastavu parlamenta koja onemogućava ugrožavanje mandata grčke vlade na čelu sa Ciprasom.

Na pitanje kada će na dnevnom redu grčkog parlamenta biti Sporazum iz Prespe, Skurletis odgovara da sve to zavisi od toga kada će Skoplje završiti svoje obaveze koje proistiću iz Sporazuma.

Generalni sekretar vladajuće Sirize zaključuje da će, i pored izraženih neslaganja od strane koalicinog partnera Panosa Kamenosa, vlasti u Atini prevazići ovaj problem.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.