Postoje bolji ljudi - vatrogasci spavaju pored puta FOTO

Izvor: B92, 20.Jun.2017, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Postoje bolji ljudi" - vatrogasci spavaju pored puta FOTO

Zagreb -- Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vide izmoreni vatrogasci koji se bore protiv požara u Makarskoj kako spavaju pored puta.

"Postoji bolji svijet. Postoje i bolji ljudi. Među nama su... Ovo nisu saborski zastupnici. Ovo su moja braća vatrogasci. Celu noć dobrovoljno su spasavali ljude i imovinu. Dobrovoljno... Oni neće dobiti povlašćene penzije... A neki su svo to vreme krali... I za to su dobre plate brali", objavio je na Fejsbuku vatrogasac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Damir Lacković.

Fotografije su napravljene nakon što su vatrogasci tokom čitave noći gasili požar na širem području Makarske.

"Sećam se dugih noći provedenih na intervencijama... Sećam se bicikliste preko kojega je prošao automobil... Raskomadanih ostataka ljudskog tela na cesti... Sećam se trudnice koja je vrištala pola sata dok su je moji vatrogasci izvlačili iz smrskanog auta... Plakali smo zajedno s njom i radili dalje... Dobrovoljno... Ne dirajte usnule vatrogasce nakon intervencije... Oni blaženo spavaju snom pravednika", napisao je Lacković, a prenosi "Jutarnji".

Osim toga, na Fejsbuku je objavljena i priča o dve generacije porodice Visković – otac Marin i sin Ivo – koji su zajedničkim snagama takođe gasili požar.

"Na mladima svit ostaje... Ćaća i sin zajedno u borbi s vatrenom stihijom", stoji u opisu fotografije.

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i deo meštana evakuisani su u ponedeljak u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Oko 200 vatrogasaca uspelo je da odbrani hotele Jadran, Neptun i Tamaris, kao i ljude koji žive u istočnom delu Tučepa, javili su hrvatski mediji.

Problema sa vatrom na Makarskoj rivijeri bilo je i u noći između subote i nedelje.

Fotografije požara možete pogledati - OVDE.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.