Postignuta saglasnost o pokrajinskom budžetu

Izvor: RTS, 28.Apr.2009, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignuta saglasnost o pokrajinskom budžetu

Premijer Mirko Cvetković i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić potpuno saglasni o načinu na koji će se realizovati postignuti dogovor u vezi sa sredstvima za pokrajinski budžet. O rebalansu republičkog budžeta poslanici će sutra glasati u nepromenjenom obliku.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić potpuno su saglasni o načinu na koji će se realizovati postignuti dogovor u vezi sa sredstvima za pokrajinski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << budžet, saopšteno je večeras iz Vlade Srbije.

O rebalansu republičkog budžeta poslanici će u Skupštini glasati u nepromenjenom obliku, navedeno je u saopštenju.

Istovremeno, ovaj budžet predstavlja osnov za donošenje rebalansa budžeta Vojvodine u kojem će biti utvrđena visina sredstava na način koji predviđa Ustav.

Ministarka finansija Diana Dragutinović ranije danas je izjavila da će budžet Vojvodine iznositi sedam odsto budžeta Srbije.

Dragutinović je ponovila da je moguće sedam odsto Vojvodini obezbediti i bez promene rebalansa.

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Laslo Varga izjavio je Tanjugu da još nije odlučeno da li će poslaniči SVM u Skupštini Srbije glasati za rebalans budžeta.

"Odluku o tome saopštiće sutra predsednik SVM Ištvan Pastor na konferenciji za novinare u Novom Sadu", rekao je Varga.

Poslanik SVM Balint Pastor izjavio je, radnije danas, da ta stranka neće glasati za rebalans budžeta, jer je za njih neprihvatljivo da Vojvodina sedam odsto sredstva iz budžeta dobije tek po usvajanja zakona o prenosu nadležnosti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: Značajan dogovor sa Cvetkovićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2009

NOVI SAD - Dogovor sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem o poštovanju ustavnog minimuma za transfer Vojvodini iz budžeta, značajan je ne samo za funkcionisanje pokrajinske administracije, već i za građane, izjavio je predsednik Izvršnog Veća Vojvodine Bojan Pajtić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

SAGLASNOST O REALIZACIJI BUDŽETA

Izvor: Kurir, 29.Apr.2009, 05:37

BEOGRAD, 28. april 2009. (FoNet) - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić saglasili su se danas o načinu na koji će se realizovati postignuti dogovor o sredstvima za pokrajinski budžet. U saopštenju Vlade Srbije se navodi da će poslanici u Skupštini...

Nastavak na Kurir...

Pastor se danas izjašnjava

Izvor: Radio 021, 29.Apr.2009

Poslanici Skupštine Srbije izjašnjavaće se danas o Predlogu rebalansa budžeta i šest pratećih zakona koji predviđaju veća poreska zahvatanja i smanjenje državnih izdataka u cilju suzbijanja posledica ekonomske krize. U 10:30h će predsednik SVM-a Ištvan Pastor saopštiti da li će poslanici...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.