Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Jun.2015, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut napredak u pregovorima o nuklearnom programu Irana i velikih sila

Iran i velike sile ostvarile su "znatan napredak" u sastavljanju konačnog sporazuma o spornom iranskom nuklearnom programu. Sporazum treba biti zaključen do kraja juna, rekao je danas glavni iranski pregovarač Abas Aragči.

"Ostvarili smo znatan napredak u finalnom tekstu, ali ne toliko kada je reč o aneksima i rad se nastavlja ", rekao je Aragči, prema internet sajtu državne televizije, po dolasku u Beč gde nova runda pregovora treba da počne danas.

Međunarodni pregovori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << o iranskom nuklearnom programu treba danas da se nastave u Beču u nadi da će do 30. juna da se postigne konači sporazum između grupe pet plus jedan (Kina, SAD, Rusija, Francuska, Velika Britanija i Nemačka) i Irana.

Američku delegaciju predvodi politička direktorka i pregovarač za iransko pitanje Vendi Šerman, rekla je juče portparolka Stejt departmenta Mari Harf.

Prilikom prethodnog sastanka između američkog državnog sekretara Džona Kerija i njegovog iranskog kolege Mohamada Džavada Zarifa u subotu u Ženevi nisu premošćene razlike, posebno oko pitanja inspekcija iranskih vojnih lokacija u okviru dodatnog protokola za ugovor o neširenju nuklearnog oružja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.