Postignut dogovor između Izraela i Hamasa

Izvor: B92, 17.Jan.2024, 19:52

Postignut dogovor između Izraela i Hamasa

Pošiljka lekova stigla je u Egipat na putu za zonu sukoba prema dogovoru kojem su posredovali Katar i Francuska.

Pošiljka lekova za izraelske taoce i palestinske civile stigla je u Egipat na putu za Gazu u skladu sa sporazumom u čijem sklapanju su posredovali Katar i Francuska, dok se borbe nastavljaju na većem delu teritorije nakon smrtonosne noći bombardovanja.

Sporazum označava prvi značajan napredak u indirektnim pregovorima između Izraela i Hamasa od decembra, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je dogovoren kratkotrajni prekid vatre.

U izjavi zvaničnoj novinskoj agenciji Katara, Doha je u utorak objavila dogovor "između Izraela i Hamasa, gde će lekovi zajedno sa drugom humanitarnom pomoći biti isporučeni civilima u Gazi u zamenu za isporuku lekova potrebnih za izraelske zarobljenike u Gazi”.

Militanti Hamasa uzeli su oko 250 ljudi za taoce tokom napada 7. oktobra koji su doveli do sukoba, a oko 132 taoca su još uvek u Gazi, uključujući najmanje 27 za koje se veruje da su ubijeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.