Postavljeni sindikalni štandovi u Beogradu

Izvor: Studio B, 17.Jan.2014, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljeni sindikalni štandovi u Beogradu

Prvi štand je postavljen na Terazijama, zatim na Slaviji, Ušću, kao i na platou ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" postavili su u centru Beograda štandove na kojima će, u narednih nekoliko dana, deliti građanima propagandni materijal kojim će ih, kako kažu, upoznati sa pogubnim posledicama novog Zakona o radu.

Prvi štand je postavljen na Terazijama, zatim na >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Slaviji, Ušću, kao i na platou ispred Rektorata Univerziteta u Beogradu.

Postavljanju štanda na Terazijama prisustvovali su lideri ta dva sindikata, Branislav Čanak i Ljubisav Orbović, kao i predstavnici tih sindikalnih organizacija.

Građanima će do 20. januara, u periodu od 12 do 15 časova biti deljen proglas u kome se taksativno navode posledice koje bi radnici mogli imati ukoliko izmene i dopune Zakona o radu budu usvojene.

U proglasu se navodi da su sindikati nezadovljni ponuđenim reseenjima i načinom na koji je tekst zakona sačinjen, "bez učešća sindikata, a pod pritiskom stranih poslodavačkih i finansijskih asocijacija".

Čanak i Orbović rekli su novinarima da neće odustati od zahteva za smenu ministra privrede Saše Radulovića i povlačenja iz skupštinske procedure predloga zakona o privatizaciji i stečaju, kao i zahteva da se Zakon o radu vrati na doradu u saradnji sa sindikatima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.