Postavljena spomen ploča u čast glumcu Zoranu Radmiloviću

Izvor: Politika, 21.Jul.2010, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljena spomen ploča u čast glumcu Zoranu Radmiloviću

BEOGRAD – Spomen ploča u čast glumca Zorana Radmilovića postavljena je povodom obeležavanja 25 godina od smrti tog glumca, na zgradi u kojoj je Radmilović živeo sa porodicom u Mileševskoj ulici 38 u Beogradu.

Spomen ploču, čije su postavljanje organizovali opština Vračar i pozorište Atelje 212, otkrili su predsednik te opštine Branimir Kuzmanović i ćerka Zorana Radmilovića, Ana Radmilović.

Branimir Kuzmanović je rekao da mu je čast što ima priliku da otkrije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << spomen ploču, koju je izradio vajar Zoran Masleša, posvećenu velikom glumcu Zoranu Radmiloviću.

„Znam kakvo je Zoranovo mišljenje bilo o političarima od pre 30 godina, i mogu samo da zamislim šta bi govorio o političarima danas, i zbog toga ću samo reći da je ovo jedan mali gest koji je Zoran Radmilović svakako zaslužio”, rekao je on.

Glumac Milan Caci Mihajlović istakao je da je sa prostora na kome su se prijatelji, kolege i poštovaoci Zorana Radmilovića danas okupili, taj glumac često kretao na razne pozorišne scene u Beogradu i Srbiji.

Glumac Petar Kralj je rekao da se Zoran Radmilović vratio u kraj u kome je počeo svoju glumačku karijeru, u Beogradskom dramskom pozorištu, kao i da su dosta vremena zajedno proveli u kafanama u ovom beogradskom kraju.

„Zoki dobro nam došao, na ponos tvojih starih komšija, ali i nekih novih”, rekao je on.

Beta

objavljeno: 21/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.