Posmrtni ostaci kneza Pavla danas stižu u Srbiju

Izvor: Blic, 04.Okt.2012, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posmrtni ostaci kneza Pavla danas stižu u Srbiju

Posmrtne ostatke kneza Pavla, kneginje Olge i kneževića Nikole danas će u 15 sati na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, dočekati kneževe ćerka i unuka, Jelisaveta Karađorđević i Katarina Oksenberg, ljudi iz protokola Vlade Srbije i Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije. Kovčezi sa telima biće prebačeni do Saborne crkve u Beogradu gde će patrijarh Irinej u 17.45 služiti opelo.

Očekuje se da dočeku u Beogradu prisustvuju predsednik Tomislav Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << premijer Ivica Dačić, predsednik Skupštine Nebojša Stefanović i članovi porodice Karađorđević, predvođeni prestolonaslednikom Aleksandrom.

Sahrana je 6. oktobra u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mošti članova porodice Karađorđević stigle u Srbiju

Izvor: Blic, 04.Okt.2012

Posle više od 71 godine, posmrtni ostaci kneza Pavla Karađorđevića, kneginje Olge i kneževića Nikole stigli su u Srbiju...Posmrtne ostatke porodice Karađorđević koji su iz Lozane preneti do graničnog prelaza Batrovci, na granici Srbije i Hrvatske, preuzeli su ćerka kneza Pavla princeza Jelisaveta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.