Poslednje upozorenje: Počinje nuklearni rat?

Izvor: B92, 20.Okt.2023, 11:09

Poslednje upozorenje: Počinje nuklearni rat?

Severna Koreja upozorila je SAD na mogućnost izvođenja preventivnog nuklearnog udara.

Do tog upozorenja je došlo zbog pokušaja Vašingtona da otpočne nuklearni rat razmeštanjem svog strateškog oružja na Korejskom poluostrvu, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

Agencija navodi da su to namerni provokativni potezi SAD za, kako se ističe, otpočinjanje nuklearnog rata.

SAD planiraju da povrate svoju moć na Korejskom poluostrvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali njihov pokušaj nikada ne može da bude realizovan, ocenjuje KCNA u komentaru koji je preneo TAŠ.

Sada kada SAD i Južna Koreja provociraju Severnu Koreju nuklearnim napadom, Pjongjang će izabrati odgovarajuću opciju kao odgovor, navodi severnokorejska agencija.

SAD su donele odluku da rasporede nuklearni strateški bombarder B-52 i stelt borbeni avion F-22 raptor pete generacije na jugu Korejskog poluostrva.

Skupština Severne Koreje usvojila je krajem septembra zakon o ustavnim amandmanima kojim se utvrđuje status nuklearnih snaga zemlje i njihov ubrzani razvoj da bi se, kako je navedeno, "garantovalo pravo zemlje na postojanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Severna Koreja upozorila SAD na mogućnost preventivnog nuklearnog udara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2023

Severna Koreja upozorila je SAD na mogućnost izvođenja preventivnog nuklearnog udara zbog pokušaja Vašingtona da otpočne nuklearni rat razmeštanjem svog strateškog oružja na Korejskom poluostrvu, objavila je danas severnokorejska novinska agencija KCNA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.