Posle 21 godine suđenja vraćen na posao

Izvor: Kurir, 16.Jan.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle 21 godine suđenja vraćen na posao

Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen posle 21 godine suđenja na radno mesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gde je 1992. dobio otkaz zbog nesavesnog obavljana posla, što nije dokazano

ČAČAK - Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen je posle 21 godine suđenja na radno mesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gde je 1992. dobio otkaz. Njegov pravni zastupnik Milan D. Stanojević rekao je danas da je odluku Osnovnog suda u Čačku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Munić bude vraćen na posao u bolnici Zdravstvenog centra, potvrdio i nadležni Apelacioni sud.

"Munićev spor je bio najduži radni spor u Srbiji", ocenio je advokat Stanojević.

Muniću će biti uplaćeni penzioni doprinosi za prethodnu 21 godinu, a Zdravstveni centar je dužan da isplati i sve sudske troškove koji će međutim, po rečima advokata, biti naplaćeni samo za poslednjih godinu dana suđenja u iznosu od 125.000 dinara, jer su zapisnici sa prethodnih suđenja izgubljeni.

Munić je, posto je vraćen na posao, podneo tužbu protiv Zdravstvenog centra zahtevajući odštetu od pet miliona dinara za izgubljene plate.

Po rečima advokata, Munić koji je u bolnici bio tehničar za održavanje medicinske opreme, dobio je otkaz 1992. godine odlukom Radničkog saveta zbog, navodno, nesavesnog obavljana posla što nije dokazano.

Munić je tužio bolnicu odmah po uručenju otkaza, ali njegov predmet je dva puta izgubljen u sudu, bilo je i "rekonstrukcije predmeta", a po rečima advokata, bolnica sve vreme trajanja sudskog spora nije dostavila kopije traženih dokumenata.

Munić je od 1992. godine, kada je ostao bez posla, bio prijavljen na birou za zapošljavanje i nikada nije dobio ponudu za posao, a izdržavao se povremenim radom.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Posle 21 godine suđenja vraćen na posao

Izvor: Vesti-online.com, 16.Jan.2013

Radoman Munić (50) iz Čačka vraćen je posle 21 godine suđenja na radno mesto medicinskog tehničara u čačanskoj bolnici gde je 1992. dobio otkaz. ..Njegov pravni zastupnik Milan D. Stanojević rekao je da je odluku Osnovnog suda u Čačku da Munić bude vraćen na posao u bolnici Zdravstvenog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.