Posle 19 dana pronađeno dvoje šetača u divljini Novog Zelanda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2020, 03:56

Posle 19 dana pronađeno dvoje šetača u divljini Novog Zelanda

Dvoje šetača Džesika O'Konor i Dion Rejnolds pronađeni su u divljini Novog Zelanda pošto su proveli 19 dana u Nacionalnom parku Kahurangi.

O'Konerova i Rejnolds, oboje stari 23 godine, počeli su šetnju 9. maja i trebalo da je završe za šest ili sedam dana, međutim, izgubili su se u magli i oboje su bili povređeni prilikom pada, preneo je BBC.

Oni su pronašli vodu, a spasio ih je osmatrački helikopter koji je primetio dim logorske vatre.

Nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su bili prebačeni u drugu letelicu, par je zagrlio svoje spasioce, koji su im zauzvrat dali čokoladice.

Kahurangi je drugi najveći nacionalni park na Novom Zelandu.

O'Konorova, vodič za kajake i Rejnolds, kuvar, poneli su sa sobom dovoljno hrane za nedelju dana, rekli su njihovi prijatelji.

Međutim, na samom početku se izgubili u magli, da bi potom O'Konrova povredila leđa, a Rejnolds uganuo članak.

Oni su potom pronašli vodu, upalili vatru i ostali na istom mestu.

Potraga za njima je počela 18. maja.

Nade su polako počele da blede da će biti pronađeni, ali onda danas u 13.00 časova izviđački helikopter primetio je dim i poslat je spasilački helikopter.

Oni su, takođe, preživeli jaku kišu i niske temperature i otpušteni su iz bolnice Nelsen, izvestio je "Nju Ziland herald".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.