Poslastičarnica u kojoj sve što zamislite može postati torta

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslastičarnica u kojoj sve što zamislite može postati torta

Torte i kolače vole gotovo svi. A da to ume da bude unosan i zanimljiv biznis pokazuje i primer jedne poslastičarnice u Rusiji u kojoj možete naručiti bilo koji oblik torte - gotovo sve što zamislite može postati torta.

Tridesetjednogodišnja Elena Gnut, iz Kalinjingrada u Rusiji, pravi torte već dve godine. Od kada je započela biznis njene torte ne prestaju da fasciniraju gotovo sve kupce. Ona pravi takozvane "dizajnerske torte".

"Gotovo svi su uvek u čudu - >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kako je o moguće. Nekima je teško da poveruju da su torte uopšte jestive, neki misle da je u pitanju 3D štampa. Međutim, svaki ukras na mojim tortama, svaki oblik, pravi se ručno, naravno sa jestivim bojama. U svaku tortu u uloženo je dosta truda, mada postoje i one koje su jednostavnije i ne iziskuju previše vremena", objašnjava Elena Gnut.

Među najzanimljivijim tortama su, tvrdi Elena, ona u obliku hobotnice, cipele i bureta sa grožđem. U zavisnosti od dizajna, potreban im je dan do dva da tortu završe. A cena ide i do 100 dolara po torti.

"Njene torte su umetnost! Naručila sam tortu za svoje prijatelje, koji su avanturisti i često putuju. Pa po Eleninom predlogu odlučili smo se za tortu sa motivima putovanja. Nadam se da je ukus dobar kao i izgled", kažu kupci.

Da je pravljenje torti unosan biznis pokazuje i činjenica da porudžbine ne prestaju da stižu, a na društvenim mrežama Elena Gnut uspela je da privuče pažnju preko 200 hiljada ljudi.

Izvor: Reuters

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.