Poslanici sprečeni da uđu na Kosovo

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici sprečeni da uđu na Kosovo

Otkazana sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije koja je trebalo da bude održana u Ranilugu jer poslanicima nije dozvoljen prelazak administrativne linije. Poslanici nisu poštovali proceduru ulaska i boravka na Kosovu, navodi se u obrazloženju zabrane.

Sednica Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije koja je trebalo da bude održana u Ranilugu otkazana je jer poslanicima, članovima tog tela, nije dozvoljen prelazak administrativne linije. Predsednik Odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ljubomir Kragović objasnio je da članovima Odbora nije dozvoljen ulazak u Pokrajinu iako je dolazak najavljen još pre desetak dana.

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju pozvalo je Euleks i UNMIK da se uključe u rešavanje problema kako se više ne bi dogodilo da kosovske instucije poslanicima Skupštine Srbije zabrane ulaz u pokrajinu.

Ministarstvo najoštrije osuđuje odluku privremenih kosovskih institucija i izražava očekivanje da se takvi samostalni potezi više neće ponaviti.

Kragović je dodao da će insitirati i dalje da se što više sednica održi u Pokrajini. Na to nalaže i jedna od odluka Odbora.

Zamenik predsednika Odbora Dejan Radenković rekao je da članovima odbora nije dozvoljen prelazak administativne linije uz obrazloženje da nisu poštovali proceduru ulaska i boravka na Kosovu, koja je propisana u uredbi UNMIK-a iz 2005. godine.

"Ulazak na teritoriju Kosova je zabranjen jer nije poštovana procedura. Srpska delegacija nastavila je staru praksu da posete najavljuje samo kancelariji UN u Beograd, mada je zakonom propisano da moraju kontaktirati direktno ministarstvo spoljnih poslova Kosova", rekao je Radio-televiziji Kosova savetnik kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova Fisnik Redžepi.

Na današnjoj sednici Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju trebalo je da se raspravlja o radu lokalnih samouprava u srpskim sredinama.

Prva sednica tog skupštinskog odbora na Kosovu održana je 17. februara u Zvečanu, na godišnjicu jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica skupštinskog odbora za KiM u Ranilugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Mar.2009

RANILUG - Sednica Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju na kojoj bi trebalo da se raspravlja o radu lokalnih samouprava u srpskim sredinama na Kosovu biće održana u Ranilugu...Kako je agenciji Beta rekao predsednik Odbora Ljubomir Kragović, sednica je zakazana u dogovoru s predstavnicima svih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poslanici sprečeni da uđu na Kosovo, sednica odložena

Izvor: Blic, 16.Mar.2009

Sednica Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju koja je danas trebalo da bude održana u Ranilugu otkazana je jer poslanicima, članovima tog tela, nije dozvoljen prelazak administrativne linije...Predsednik Odbora Ljubomir Kragović izjavio je agenciji Beta da je sednica odložena jer članovima...

Nastavak na Blic...

Zbog KPS poslanici nisu stigli u Ranilug

Izvor: Danas, 16.Mar.2009

Sednica Odbora za KiM Skupštine Srbije koja je juče trebalo da bude održana u Ranilugu odložena je zato što Kosovska policijska služba nije dozvolila grupi poslanika srpskog parlamenta da prođe preko administrativnog prelaza Končulj - izjavio je za naš list Ljubomir Kragović, predsednik Odbora.

Nastavak na Danas...

Crna lista

Izvor: Kurir, 17.Mar.2009, 08:37

PRIŠTINA - Članovima Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju nije juče dozvoljen ulazak na Kosovo, zbog čega je otkazana sednica tog tela u Ranilugu. Predsednik Odbora Ljubomir Kragović izjavio je da je sednica odložena iako je njihov dolazak najavljen još pre desetak dana. Na ovaj način...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.