Izvor: Beta, 26.Maj.2010, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici različito o korumpiranosti stranaka

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) - Poslanici Skupštine Srbije podelili su se u sredu u oceni rezultata istraživanja o korupciji prema kojima gradjani političke stranke vide kao najkorumpiranije.

Predsednica parlamenta Slavica Djukić-Dejanović rekla je da treba preduzeti najrigoroznije mere kada je reč o korupciji u redovima političara.

"Istraživanje je interesantno sa nekoliko aspekata. Jedan je da su odredjene profesije nominovane kao profesije gde se govori o većem stepenu korupcije, uključujući i političare. Mislim da je anatema na bilo koju profesiju greh zbog onih koji svoj posao rade korektno i gradjani i institiucije sistema treba da učine sve da izdvoje pojedince koji krnje ugled pojedinih profesija i države”, rekla je Djukić-Dejanović.

Poslanica Demokratske stranke Jelena Trivan rekla je novinarima da rezultati istraživanja ne iznenadjuju zato što, gradjani percipiraju Srbiju kao ozbiljnu partijsku državu u kojoj partije imaju jak uticaj na celokupan društveni život.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da možda ima korumpiranih političara ali da takve lično ne poznaje. Zamenik šefa poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Rade Obradović rekao je novinarima da nije video istraživanje, ali da je cinjenica to zakoni hitno moraju da se primenjuju.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poslanici različito o korumpiranosti stranaka

Izvor: NaDlanu.com, 26.Maj.2010

BEOGRAD, 26. maja 2010. (Beta) – Poslanici Skupštine Srbije podelili su se u sredu u oceni rezultata istraživanja o korupciji prema kojima građani političke stranke vide kao najkorumpiranije. Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović rekla je da treba preduzeti najrigoroznije mere kada...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.