Poslanici pitali o Lađevcima, Đilasu, Zelenoviću...

Izvor: RTS, 02.Apr.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici pitali o Lađevcima, Đilasu, Zelenoviću...

Narodni poslanici, koji su nastavili raspravu o amandmanima na set zdravstvenih zakona, na početku zasedanja su postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.
Poslanica Srpske radikalne stranke Vesna Nikolić Vukajlović pitala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića ko mu je "dao netačne podatke" o aerodromu "Lađevci" kod Kraljeva, navodeći da ne postoji ekonomsko opravdanje da država investira >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 8,5 miliona evra u proširenje njegove piste.

Ocenila je da bi to predstavljalo nepotreban trošak u budžetu Srbije i da bi za Kraljevo bilo bolje da se taj novac investira u poljoprivredu.
Kako je navela, tercijalni vazdušni saobraćaj je isplativ samo bogatim zemaljama s bruto nacionalnim dohotkom od 18.000 dolara po stanovniku, a Srbija je, kaže, daleko od toga.
Prema njenoj oceni, aerodrom u Nišu je najbolji pokazatelj da vlada u sferi vazdušnog saobraćaja vodi pogrešnu i lošu politiku.
Vučić je, kaže Nikolić Vukajlovićeva, dobio netačan podatak da na aerodromu u Lađevcima ne mogu da sleću avioni marke "boing".
"To je apsolutno netačno, jer je pista na Lađevcima dovoljno duga i široka da ‘boing‘ može da se okrene na pisti. Obećanja da će država uložiti 8,5 miliona evra za proširenje piste je štetno, a takva investicija je nepotrebna", rekla je poslanica SRS-a.
Poslanik Srpske napredne stranke Boban Birmančević imao je pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova i Tužilaštvo koje se odnosilo na lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa koji, kako je rekao, širi dezinformacije i laži.
Birmančević je napomenuo da je Đilas naveo da bi na izborima koji bi se sada održali bilo incidenata i nasilja.
"Molim MUP i Tužilaštvo da preduzmu nešto po pitanju Dragana Đilasa, neka ga tužilaštvo pozove, neka ustanovi šta je u pitanju. Potrebno je zaštititi državu od Dragana Đilasa i ljudi koji se u ovom trenutku kriju iza fašističke idelogoije koja nikad nije bila prihvaćena u Srbiji", rekao je poslanik SNS-a.
Birmančević je takođe pozvao MUP i Tužilaštvo, kao i Ministarstvo spoljnih poslova da preduzmu nešto u vezi sa posetom gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića opštini Peć gde je, kako kaže, sedeo "pod zastavom nepriznate države Kosovo".
"Nema veće izdaje od izdaje države", rekao je Birmančević, koji je pokazao fotografije Zelenovića tokom posete opštine Peć, ali i ispred RTS-a gde je, kaže, "upao" zajedno sa Boškom Obradovićem.
Birmančević je upitao da li je nešto preduzeto protiv Zelenovića i Obradovića i svih drugih koji su prethodno "upali" u stanicu policije u Lučanima, a kasnije nastavili sa nasiljem ispred RTS-a.
Tvrdi da je presudom Višeg suda u Šapcu, Zelenović osuđen za zloupotrebe u trošenju budžeta u iznosu od pet miliona evra i u vezi s tim pitao da li će biti uhapšeni oni koji su naložili tu zloupotrebu, ali i oni koji su preko svojih firmi "oprali" taj novac za "nalogodavce".
Zanimalo ga je i da li se vodi proces protiv funkcionera bivše vlasti koji su "rasturili" privredu i poljoprivredu u Vojvodini, navodeći da se građanima duguje taj odgovor.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.