Poslanici o sudijama i finansiranju REM-a

Izvor: RTS, 13.Feb.2020, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o sudijama i finansiranju REM-a

Skupština Srbije izglasala je odluku o prestanku funkcije predsednika suda u sudovima opšte i posebne nadležnosti u Srbiji, koji je podneo Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu, četiri odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju i dve odluke o izboru javnog tužioca, koje je podneo Visoki savet sudstva.
Poslanici su dali saglasnost i za Finansijski plan Komisije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za hartije od vrednosti za 2020. godinu, koji je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Usvojene su i odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Regulatornog tela za elektronske medije za 2020. godinu i o davanju saglasnosti na Rebalans finansijskog plana Agencije za energetiku za 2019. i 2020. godinu, koje je podneo Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.
Predsednica skupštinskog Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Aleksandra Tomić rekla je da su planirani prihodi REM-a za ovu godinu 307,9 miliona dinara, a da su planirani rashodi 217 miliona dinara za plate 80 zaposlenih, da je oko 25 miliona planirano za stalne troškove, a za ugovore o delu skoro 11 miliona.
Tomićeva je dodala da su troškovi planirani krajnje ekonomično i racionalno, kao i da je finansijski plan dostupan na sajtu REM-a.
Dodaje i da Komisija za hartije od vrednosti ima 38 zaposlenih i prihod 108,8 miliona dinara, od čega će 55 odsto biti izdvojeno za zarade, a Agencija za energetiku planirala je prihod od 223 miliona dinara, od čega će 70 odsto biti potrošeno za zarade.
Poslanici će u petak započeti novu sednicu na čijem je dnevnom redu rasprava o izboru članova REM-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.