Poslanici o potpisima SNS za vanredne izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2010, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o potpisima SNS za vanredne izbore

NOVI SAD, BEOGRAD - Prikupljanje potpisa za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, koje je organizovala SNS, a kojoj su se priključili i podržali NS i D S S, poslanici su danas različito ocenili navodeći da je to legitimna akcija, iako će se na republičke izbore sačekati do 2012. godine, dok su drugi bili skeptični da je sakupljeno skoro milion potpisa.

Zamenik šefa poslaničke grupe D S S Radojko Obradović rekao je da broj potpisa građana znači da u Srbiji postoji bar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << milion onih koji su nezadovoljni stanjem, trenutnom politikom i koji su za to da se ona promeni.

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić rekao je da je prikupljanje potpisa SNS "legitimna akcija jedne opozicione partije koja želi da stekne legitimitet na republičkim izborima", ali da će za izbore "morati da sačekaju 2012. godinu".

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović rekao je da ne veruje da su naprednjaci sakupili skoro milion potpisa.

"Ne verujem da su skupili milion potpisa. Svako razuman zna da je tako nešto nemoguće učiniti ne samo zbog toga što te potpise skupljaju sa Velimirom Ilićem koji ih je skupio mnogo više nego što ima glasova, nego i zbog vremenskih rokova u kojima su se kretali. Takvo nešto nemoguće je učiniti bez grube zloupotrebe i manipulacije", ocenio je Jovanović.

On je dodao da smatra da postoji nezadovoljstvo u društvu, da opozicione stranke, pa i SNS, imaju pravo da organizuju ljude, ali da "od onih koji sebe smatraju alternativom očekuje jasne programe".

"Znači, pre nego što zatraže raspisivanje vanrednih izbora, naprednjaci, Koštunica i Ilić moraju da izađu pred građane sa jasnim programom - pošto tog programa nema, možemo da zaključimo da pozivaju građane na povratak u onu Srbiju u kojoj su oni bili vlast do 2008. godine", rekao je Jovanović.

Za razliku od lidera LDP, zamenik šefa poslaničke grupe G17 plus Vlajko Senić veruje da je prikupljeno skoro milion potpisa.

"Neću da budem maliciozan, verujem da su potpisi zaista prikupljeni, da stranka (SNS) ima veliku podršku građana koju će pokušati da formalizuje na izborima, ali to ne znači da će izbora biti", rekao je Senić.

Šef poslaničke grupe radikala Dragan Todorović nije želeo novinarima u parlamentu da komentariše akciju naprednjaka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.