Poslanici Dosta je bilo potpisali svečane izjave

Izvor: N1 televizija, 20.Maj.2016, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici "Dosta je bilo" potpisali svečane izjave

Poslanici i odbornici pokreta "Dosta je bilo" potpisali u Beogradu izjave kojim su se obavezali na dosledno poštovanje principa tog pokreta.

Među najvažnijim principima na koje su se poslanici i odbornici obavezali su borba protiv partokratije i partijskog zapošljavanja, potpuna transparentnost obavljanja javnog posla i odbijanje trgovine mandatima.

Svečane izjave potpisalo je 16 poslanika u Skupštini Srbije, 65 odbornika beogradskih opštinskih skupština, pet >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odbornika iz Smedereva i tri iz Valjeva.

Predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović kazao je da je izjava dvosmerna i da ako taj pokret odustane od principa poslanici i odbornici mogu da ga napuste.

"Verovali ili ne ovu izjavu ću i ja da potpišem. Ovo što danas potpisujemo je suština pokreta, mi smo se ovde obavezali na ono što mislimo da treba", kazao je Radulović.

On je dodao da će cilj tog pokreta na sledećim izborima biti pobeda "jer Srbija ovako više ne može".

"Naš cilj je da učinimo da nam život ne zavisi od politike, jer Srbiji ne treba vođa", kazao je Radulović.

Potpredsednik pokreta "Dosta je bilo" Aleksandar Stevanović kazao je da potpisivanjem izjava poslanici i odbornici tog pokreta preuzimaju nove odgovornosti.

"Ovim definišemo međusobna prava i obaveze. Taj odnos je dvostran, ako bi se pokret odrekao principa transparentnosti poslanici i odbornici ne bi bili dužni da slede takvu politiku", kazao je Stevanović.

Potpredsednica pokreta "Dosta je bilo" Jasmina Nikolić kazala je da su potpisane izjave suština pokreta, a vrednosti na koje su se obavezali, među kojima su odgovornost, integritet i humanost, nazvala je "prelepim".

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.