Poslanici DS-a podneli prijavu protiv Zorane Mihajlović

Izvor: RTS, 05.Apr.2019, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici DS-a podneli prijavu protiv Zorane Mihajlović

Narodni poslanici Vesna Marjanović, Balša Božović i Marko Đurišić podneli su krivične prijave protiv ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i još nekoliko osoba zbog izdavanja rešenja kojim se odobrava izgradnja gondole na zaštićenom području Kalemegdana.
Marjanović je istakla da se nada kako će ta krivična prijava biti još jedno pravno sredstvo kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se sprečilo urbanističko nasilje, koje je trenutno na delu u našem glavnom gradu.
"Tražimo hitnu reakciju Tužilaštva, jer su dozvole koje je izdalo Ministarstvo građavinarstva protivzakonite i radi se o jasnom pokušaju divlje gradnje", istakla je narodna poslanica Marjanović.
Ona je dodala da će u narednom periodu biti organizovan protest na Kalemegdanu, gde će pored građana biti pozvani svi eminentni domaći i strani stručnjaci i sve organizacije koje se bave zaštitom kuturne baštine da stanu u zaštitu ovog kulturnog dobra od izuzetnog značaja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.