Poseban broj za prijave nepoštovanja mera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2020, 12:13

Poseban broj za prijave nepoštovanja mera

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem VIBER (vajber) aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

U saopštenju se ističe da je trenutna epidemiološka situacija u zemlji stabilna i rezultat je koji su postigli građani, jer su pokazali da poštovanjem mera epidemiološka situacija može da bude stavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod kontrolu.

Međutim, sada kada se epidemija korona virusa razbuktava u svim zemljama regiona i šire, situacija i u Srbiji može da se promeni i pogorša, naročito ako se ima u vidu da je poslednjih dana kod građana došlo do opuštanja i da poštovanje epidemioloških mera slabi, upozoravaju nadležnih.

"Stoga je ovo prelomni trenutak kada se mere moraju poštovati jednako kao i prethodnih meseci, a prijava nepoštovanja epidemioloških mera putem aplikacije VIBER jedan je od načina da se zadrži visok nivo primene i poštovanja mera", stoji u saopštenju.

Ministarstvo zdravlja apeluje na sve građane da nastave sa poštovanjem mera - nošenjem maski, držanjem distance i pojačanom higijenom ruku.

"Jedinstvo i solidarnost građana danas nam je najpotrebnije, kako bismo pre svega sačuvali sebe i svoje najbliže, očuvali nisku incidenciju korona virusa u zemlji, i time spasili živote građana Srbije", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministarstvo pozvalo građane da prijave sve koji ne poštuju mere: Solidarnost je danas najpotrebnija

Izvor: Radio 021, 08.Okt.2020

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu preko Viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj građana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja...U saopštenju se ističe da je trenutna...

Nastavak na Radio 021...

Ministarstvo zdravlja otvorilo VIBER BROJ ZA PRIJAVU onih koji krše mere

Izvor: Blic, 08.Okt.2020

Od danas je u funkciji poseban broj 064/8811405 na koji građani mogu putem viber aplikacije da prijave nepoštovanje epidemioloških mera, naročito u ugostiteljskim objektima i drugim mestima gde se okuplja veći broj gradana, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.