Posao za najbolje mlade niške lekare

Izvor: RTS, 27.Dec.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao za najbolje mlade niške lekare

Šezdeset najboljih studenata medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je posao. Veliki broj njih radiće u Kliničkom centru u Nišu.
Dvanaest najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu dobilo je posao u niškom Kliničkom centru. Od Nove godine ovde će raditi radiolog Pavle Pešić i anesteziolog Velimir Perić.

"Za mene to predstavlja jednu veliku satisfakciju, ali i veliku motivaciju, da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dalje trudim, zalažem i radim. Jako sam srećan što sam dobio ono što sam oduvek želeo, specijalizaciju i posao koji sam oduvek voleo, to je radiologija i time mi se ostvario san koji sam oduvek želeo", ističe dr Pavle Pešić, radiolog.
"Meni je ostvarena životna želja da se bavim anesteziologijom na kardiohirurgiji i da ljubav koju sam stekao za vreme školovanja na osnovnim studijama prema kardiologiji i anesteziologiji da ih objedinim i da na taj način dam svoj maksimum u lečenju pacijenata", kaže dr Velimir Perić, anesteziolog.
U Kliničkom centru kažu da će ovi mladi ljudi raditi u vrhunskim uslovima i sa najmodernijom opremom. Uglavnom se radi o stručnjacima koji su već godinama na volonterskoj specijalizaciji.
"Deca koja su imala veliki prosek, među najboljima u Srbiji, sigurno će posle dugog školavanja, uspešnog školovanja, uspeti da u novoj zgradi Kliničkog centra, u najboljim uslovima koji trenutno postoje u Srbiji i Balkanu, pokažu sve ono što su učili godinama", ističe dr Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš.
Sonja Janković, kao jedna od najboljih, primljena je u Klinički centar u Nišu pre 6 meseci. Kaže da je za ovo kratko vreme mnogo naučila.
"Ovo je motivacija za dalji napredak i rad, jer vidite da je neko prepoznao vaš trud i rad tokom 6 godina studiranja. Sav napor koji ste uložili je prepoznat i to je zaista lepo", dodaje dr Sonja Janković, radiolog.
 U Kliničkom centru ističu da je za njih veoma važno što su uz saglasnost Ministarstva pre 4 godine vratili mogućnost volenterske specijalizacije. Na taj način im je olakšano da najbolje mlade stručnjake zadrže u Kliničkom centru i ponude im posao.
 
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Posao za najbolje mlade niške lekare

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Dec.2018, 12:47

Šezdeset najboljih studenata medicinskih fakulteta u Srbiji dobilo je posao. Veliki broj njih radiće u Kliničkom centru u Nišu...Dvanaest najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu dobilo je posao u niškom Kliničkom centru. Od Nove godine ovde će raditi radiolog Pavle Pešić i anesteziolog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.