Posada aviona Er Srbije i lekari spasili život putniku

Izvor: Press, 29.Sep.2015, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posada aviona Er Srbije i lekari spasili život putniku

Kabinska posada Er Srbije i lekari spasili su život putniku na letu iz Rima ka Beogradu koji je doživeo srčani udar, a letilica je zbog urgentnosti situacije sletela na najbliži aerodrom u tom trenutku - u Splitu.
                Kako je preneo vazduhoplovni portal Srbije Tango six t6, na sinoćnjem letu Er Srbije JU 535 iz Rima ka Beogradu oko 21:30 časova jedan od putnika doživeo je srčani >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << udar. Pravovremenom reakcijom kabinske posade njegovo stanje je stabilizovano a avion je hitno sleteo u Split. Putnik je tokom preleta Jadranskog mora, po rečima lekara, ostao bez svesti i pulsa, a jedan od očevidaca koji su se našli na istom letu, kaže da se sve dogodilo na početku servisa hrane i pića. Po njegovom svedočenju, avion je promptno izveo "medical emergency" diverziju (hitno sletanje na najbliži aerodrom radi prihvata pacijenta), a pacijenta je u Splitu preuzela lokalna hitna pomoć. To je trajalo desetak minuta, a nakon što je dopunjeno gorivo i odrađe papirološki deo posla avion je nastavio svoj put i sleteo u Beograd.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posada "Er Srbije" spasila život putniku u avionu

Izvor: Mondo, 29.Sep.2015

Kabinska posada "Er Srbije" i lekari spasili su život putniku na letu iz Rima ka Beogradu koji je doživeo srčani udar, a avion je morao da sleti na aerodrom u Splitu, koji je u tom trenutku bio najbliži...Foto: MONDO/Goran Sivački..Kako je preneo vazduhoplovni portal "Tango six t6", na sinoćnjem...

Nastavak na Mondo...

Drama na letu Rim – Beograd, posada i lekari spasili život putniku

Izvor: Politika, 29.Sep.2015

BEOGRAD – Kabinska posada Er Srbije i lekari spasili su život putniku na letu iz Rima ka Beogradu koji je doživeo srčani udar, a letilica je zbog urgentnosti situacije sletela na najbliži aerodrom u tom trenutku - u Splitu...Kako je preneo vazduhoplovni portal Srbije Tango six t6, na sinoćnjem...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.