Poruka iz Rusije: Ciljevi će biti ostvareni

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 07:32

Poruka iz Rusije: "Ciljevi će biti ostvareni"

Ciljevi ruske specijalne operacije biće ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini.

To je izjavio danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

On je na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u Habarovsku rekao da su ciljevi specijalne operacije da se obezbedi zaštita ljudi od, kako je naveo, genocida ukrajinskog neonacističkog režima i demilitarizacija i denacifikacija teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajine, odnosno njen neutralan status, što je navedeno u ukrajinskom ustavu, prenosi RIA Novosti.

Patrušev je ponovio da je Rusija morala da pokrene specijalnu vojnu operaciju zbog toga što su širenje neonacizma u Ukrajini, biološke laboratorije uključene u vojno-biološki program SAD na njenoj teritoriji, kao i planovi koje su iznele vlasti u Kijevu za stvaranje nuklearnog oružja i pridruživanje NATO-u stvarali značajne pretnje za bezbednost ne samo Rusije, već i celog sveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.