Poruka Ane Brnabić Zapadu zbog Kosova

Izvor: Mondo, 07.Sep.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka Ane Brnabić Zapadu zbog Kosova

Premijerka Ana Brnabić pozvala je je danas međunarodnu zajednicu da ne stavlja na test više ni strpljenje, ni razumevanje Srbije, već da shvati ozbiljnost situacije i ponaša se u skladu sa tim.

Ona je, u izjavi za javnost, ukazala da je potrebno ogromno strpljenje da bi se razgovaralo sa trenutnim predstavnicima albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, koji su neozbiljni, neodgovorni, nepredvidivi i ne poštuju postignute dogovore i potpisane sporazume.

Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je istakla da je bezgranično strpljenje potrebno da bi se razumeli pojedini predstavnici međunarodne zajednice koji u zaglušujućoj tišini posmatraju kada Priština prstom ne mrdne da ispuni Briselski sporazum više od pet godina, kada krši sporazume o posetama zvaničnika, hapsi i teroriše našeg šefa tima za pregovore, vrši ogromne pritiske na Srpsku listu koje ti ljudi stoički podnose zbog dijaloga i kompromisa, zbog održivog mira na Kosovu i Metohiji, a sada istim terorom koji su učinili nad Markom Đurićem preti i predsedniku Srbije.

"Aleksandar Vučić je čovek koji je učinio više za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca nego ijedan političar sa bilo koje strane, svakako u poslednjih sto godina - od poziva Ediju Rami da poseti Srbiju, koji je prvi premijer Albanije koji je posetio Srbiju nakon 68 godina, preko poslovnog foruma u Nišu kada smo otvorili put privrednoj saradnji, do pokretanja unutrašnjeg dijaloga u Srbiji o mogućnosti kompromisa oko Kosova i Metohije", objasnila je ona.

Brnabić je upozorila da je poznato da strpljenje, nažalost, nije jedna od odlika našeg naroda, ali da naš predsednik očigledno ima i ogromno i bezgranično strpljenje, samo i isključivo zbog mira, stabilnosti i prosperiteta svih građana svih nacionalnosti na ovim prostorima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu se danas sastao visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, ali do nastavka dijaloga sa predstavnicima Prištine danas neće doći.

Predsednik Srbije posle situacije koja je nastala i pretnji iz Prištine koje su mu upućene ne želi da razgovara s predstavnicima Prištine, odnosno sa Hašimom Tačijem.

Predsednik Vučić trebalo bi da poseti Kosovo 8. i 9. septembra, ali je njegov odlazak doveden u pitanje posle pretnji koje su mu upućene iz Prištine, a izneo ih je predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji.

Veselji je rekao da Priština namerava da spreči Vučića da poseti Gazivode.

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da može da se dogodi da predsedniku Srbije bude zabranjen ulazak na Kosovo i da ako se ogluši o tu odluku "može da prođe kao Marko Đurić", koji je na Kosovu hapšen i zlostavljan.

Nakon takvih poruka iz Prištine predsednik Vučić naredio je vojsci i zatražio od policije i BIA, da prekinu komunikaciju s kosovskom policijom, Kforom i bilo kojim albanskim i međunarodnim predstavnicima koji deluju na teritoriji AP Kosovo.

Da li će Vučić ići na Kosovo još je neizvesno, a odluka se očekuje večeras.

Vučić izdao naredbu! Odluka o Kosovu večeras

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Međunarodna zajednica da ne stavlja na test strpljenje Srbije

Izvor: RTS, 07.Sep.2018

Premijerka Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu da ne stavlja na test više ni strpljenje, ni razumevanje Srbije, već da shvati ozbiljnost situacije i ponaša se u skladu sa tim. . Ana Brnabić je, u izjavi za javnost,...

Nastavak na RTS...

Brnabićeva: Ne testirajte naše strpljenje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018

Predsednica Vlade Ana Brnabić, obratila se u pisanoj izjavi međunarodnoj zajednici da shvate koliko je trenutna situacija na Kosovu i Metohiji ozbiljna i da se ponašaju u skladu sa tim. Ističe da je za izgradnju dobrih odnosa između Srba i Albanaca predsednik Vučić učinio više nego ijedan političar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Brnabić: Ne stavljajte na test strpljenje Srbije

Izvor: Blic, 07.Sep.2018

Premijerka Ana Brnabić pozvala je je danas međunarodnu zajednicu da ne stavlja na test više ni strpljenje, ni razumevanje Srbije, već da shvati ozbiljnost situacije i ponaša se u skladu sa tim.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.