Porošenko krši posrazum iz Minska

Izvor: Vesti-online.com, 16.Nov.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Porošenko krši posrazum iz Minska"

Dekret ukrajinskog predsednika Petra Porošenka o ekonomskoj blokadi Donbasa predstavlja grubo kršenje sporazuma iz Minska, izjavio je zamenik predsednika parlamenta samoproklamovane Narodne Republike Donjeck Denis Pušilin.

Grubo kršenje sporazuma iz Minska: Denis Pušilin

 

"Dekret o ekonomskoj blokadi je još jedan primer najgrubljeg kršenja protokola iz Minska", rekao je Pušilin, precizirajući da treća tačka protokola predviđa usvajanje zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << o sepcijalnom statusu Donbasa, kao i plan ekonomskih beneficija i izdvajanja sredstava za obnovu regiona pogođenog ratnim sukobima.

 

Pušilin je rekao da osma tačka predviđa da Ukrajina poboljša humanitarnu situaciju i usvoji program o obnovi Donbasa, prenosi večeras TASS.

 

"Organizacija za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS) moraće da oceni ovaj korak Ukrajine jer je protokol iz Minska sada ugrožen", rekao je Pušilin.

 

Porošenko je izdao nekoliko dekreta kojima se zatvaraju državne institucije i obustavljaju bankarske usluge u proruskim istočnim regionima, a od parlamenta se traži da ukine specijalni status Donbasa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.