Porodice žrtava traže od »Džermanvingsa« veću odštetu

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jul.2015, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodice žrtava traže od »Džermanvingsa« veću odštetu

BERLIN - Porodice Nijemaca koji su poginuli u padu aviona "Džermanvingsa" u Francuskim Alpima u martu, odbili su ponudu te njemačke avio-kompanije za odštetu, zahtijevajući sumu od najmanje 100.000 evra, saopštio je njihov advokat.

Avio-kompanija "Lufthanza", u čijem je sastavu niskobudžetni "Džermanvings", saopštila je 30. juna da će ponuditi odštetu od 25.000 evra porodicama svih 72 Nijemca koji su poginuli u nesreći.

Pored toga, svako od najbliže rodbine >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << žrtava - roditelji, djeca, usvojena djeca, supružnici i partneri - dobiće po 10.000 evra.

"Nećete biti iznenađeni da su mi moji klijenti rekli da odbijem ovu nepristojnu ponudu", navodi se u pismu koje je savjetnik 35 rođaka njemačkih žrtava napisao advokatu "Džermanvingsa", a u koje je AFP imao uvid.

Advokat je zatražio da odšteta za svaku žrtvu bude "šestocifrena suma", što znači najmanje 100.000 evra, a isto toliko i za najbližu rodbinu žrtava.

Francusko tužilaštvo vjeruje da je kopilot Andreas Lubic (27) 24. marta namjerno srušio avion erbas A320, koji je letio od Barselone do Dizeldorfa, usmrtivši svih 150 putnika i članova posade.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.