Porodica Dukić mjesec dana živi na ulici

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2015, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Dukić mjesec dana živi na ulici

KOTOR VAROŠ - Živko Dukić sa troje maloljetne djece i ženom već mjesec dana živi na ulici. Spavaju u šatoru koji u sumrak postave u nekoj od ulica Kotor Varoša.

Na ulici su se našli nakon što su  devet godina plaćali kiriju “Vrbanja šumi”. Šumsko gazdinstvo prodalo je posjed, a novi vlasnik porodici Dukić dao mjesec dana da se isele.

Obraćali su se za pomoć na sve strane, ali niko nije našao rješenje kako bi ova porodica mogla sebi da priušti bar jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << siguran obrok u toku dana. Živko kaže, da je za pomoć molio i načelnika opštine, ali on, kaže nije htio da ga primi.

“Ja sam i dalje na ulici, ne znam gdje ću večeras spavati. Mjesecdana sam sa djecom na ulici, sa bolesnim djetetom i malim dječakom od dvije godine”, kaže Živko Dukić, otac troje maloljetne djece.

Napominje da  načelnik neće da čuje za njegov slučaj.

“Ja ti ne mogu pomoći, to mi je jednostavno rekao. Nije nas htio primiti. Ja sam nezaposlen. Žena je zaposlena i sa 350 maraka njenih prihoda plaćamo stan, to jest plaćali smo stan. Preživljavali smo više gladni nego siti”, kaže Dukić. javlja ATV.

Petnaestogodišnji Nemanja i njegov jedanaestogodišnji brat Dragiša, ne idu u školu od kada dane i noći provode na ulici. Kažu da im je jako hladno noću i da su gladni. Pored svih problema, Dragiša je i srčani bolesnik. Njegovo liječenje košta 3000 maraka, a to njegova porodica ne može da mu priušti. Kaže da mu nedostaju drugovi iz razreda i odlazak u školu.

Žikova žena Veselinka, priča da već mjesec dana koliko živi na ulici ne može svojim mališanima ni obrok da pripremi. Pored svih problema brine se i za malog Bojana. Zbog uslova u kojim živi razbolio se i prima injekcije. Veselnika je zbog toga morala na bolovanje.

U Centru za socijalni rad kažu da znaju za slučaj Dukića, ali da im ne mogu pomoći.

Direktor Centra, Dragan Pejaković, tvrdi da su im davali jednokratne novčane pomoći od 50 do 100 maraka. Kaže da je jedno dijete primalo pomoć za tuđu njegu zbog bolesti, ali im je i to ukinuto.

Škola nije obavijestila Centar da dječaci ne dolaze na nastavu, dok u opštini tvrde da načelnik zna za slučaj ove porodice, ali da već mjesec dana nema vremena da ih primi. Dukići kažu, da su iz Kabineta predsjednika prošle godine dobili 2000 maraka pomoći i da su, zahvaljujući tome, i preživjeli.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Porodica Dukić mjesec dana živi na ulici (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Apr.2015

Živko Dukić sa troje maloljetne djece i ženom već mjesec dana živi na ulici. Spavaju u šatoru koji u sumrak postave u nekoj od ulica Kotor Varoša. Na ulici su se našli nakon što su devet godina plaćali kiriju "Vrbanja šumi". Šumsko gazdinstvo prodalo je posjed, a novi vlasnik porodici Dukić...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.