Poreska uprava podseća na izmirenje obaveza

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Dec.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poreska uprava podseća na izmirenje obaveza

BEOGRAD -

Poreska uprava Srbije podsetila je danas poreske obveznike kojima je odobreno mirovanje duga iz 2008. po osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje, da treba da tekući dug izmire do kraja 2011. da bi im se odobrio otpis duga iz mirovanja i da ne bi došli pod udar kamate i prinudne naplate.

U saopštenju se podseća da je Zakonom o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje obveznicima, koji imaju dug po osnovu doprinosa za zdravstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osiguranje na dan 31. decembra 2008, omogućeno da podnesu zahtev da im taj dug miruje do 31. decembra 2011. godine.

Iz Poreske uprave navode da će se dug za koji je odobreno mirovanje 1. januara 2012. otpisati, ukoliko obveznici budu redovno izmirivali tekuće obaveze u periodu od 1. januara 2009. do 31. decembra 2011.

Ukoliko obveznici budu ne budu redovno izmirivali tekuće obaveze dug za koji je odobreno mirovanje će se vratiti na saldo obveznika sa obračunatom kamatom za tri godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.