Popusti mame u zemlju faraona

Izvor: Politika, 18.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popusti mame u zemlju faraona

Poslednji talas povoljnih cena izmamio i neodlučne, vode Grčka i Egipat, potom sledi Turska

Poslastice uvek dođu na kraju, pa su po povratku sa sajma u Berlinu najveći turoperatori ponudili dodatne specijalne popuste za sve destinacije i do 20 odsto do 1. aprila, a za Tursku čak do 1. maja. Pitanje je samo šta će od aranžmana ostati slobodno, kaže Slobodan Mićić iz Kontikija, jer u ovoj agenciji dobijate popust ako platite i samo avans a ostatak do polaska.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
Pravi bum uskršnjih putovanja u Kontikiju uslovio je teške „borbe” za dodatne avione i mesta u hotelima, najviše za Egipat (Šarm, Kairo, Hurgada, Stela di Mare ili krstarenje Nilom). Tu je i krstarenje Mediteranom sa ukrcavanjem u Atini, brodom do grčkih ostrva, pa do Izraela, Egipta i povratak sa Kipra. Veliko interesovanje vlada za put po biblijskim zemljama koji počinje u Kapadokiji i Antaliji, potom sledi Sirija sa posetama drevnom Damasku, Palmiri, Petri, i povratak iz Antalije posle dve nedelje puta po značajnim mestima hrišćanstva. Grčka vodi sa ostrvima Krfom, Zakintosom, Rodosom, Skijatosom, Kritom i uz obnovljenu avio-liniju za Solun, gde se najviše prodaje luksuzni hotel u Agija Trijadi. Turski partner je ponudio čitavu paletu luksuznih hotela u Antalijskom zalivu sa ultra ol inkluziv paketima uz avio-prevoz i čak dvoje dece besplatno i popuste za prijave sve do Prvog maja za čitavo leto, a uštede su po aranžmanu od 50 do čak 150 evra. Zanimljivo je, kaže Marija Mićić, rukovodilac interkontinentalnih tura Kontikija, da većina hoće na egzotične tureu doba praznika jer su tada veliki popusti. Dodali su još nekoliko polazaka za bisere Indijskog okeana – Mauricijus, Sejšele, zanosni Tajland, Šri Lanku i Bangkok. Put po Tajlandu počinje u Dambuli, potom se odlazi na stene Sigerija, pa za drevni grad Polonaruvu iz 13. veka, doba uspona arhitekture i umetnosti kada se budizam učvrstio kao religija, a građeni čudesni irigacioni sistemi. Tu je poseta Dambula pećini sa budističkim freskama, potom sirotištu slonova u Kolombu, a vreme provedeno u hranjenju i kupanju beba slonova, koje su ostale bez majki zbog lovokradica ili bolesti, i igri sa njima, ostaje svima u sećanju čitavog života. Na kraju, sedam dana na zanosnim plažama Pataje da biste se stvarno odmorili od uzbuđenja.

Najpopularnija destinacija je, kao i ranijih godina, sever Grčke, Halkidiki, ali i Tasos, ukoliko se izuzme nezapamćena prodaja putovanja za Egipat, kaže Aleksandar Vučković iz Argusa. Tu su još i tradicionalne autobuske varijante za Kušadasi i Marmaris koje uključuju prevoz, trajekt preko Dardanela i smeštaj, izuzetno popularne zbog niskih junskih cena, pa i kasnije u toku leta, uz ostale standardne aranžmane gradova Evrope, Tajlanda, Kube.

U Džoliju je put za zemlju faraona u doba praznika iznenadio sve, kaže Jasmina Končar. Grčka, pogotovu sever i ostrva Tasos, Krf, Zakintos, u autobuskim varijantama i ranim terminima juna, kada su cene izuzetno povoljne za najam apartmana, vodi u ukupnoj prodaji, pored avio-ture za Krit i predivno mestašce Retimno ubedljivo beleži najveću ukupnu prodaju i za kasnije letnje termine. Pored niza popusta i sjajnih hotela na obalama Turske, sve standardne ture ka prestonicama Evrope, crnogorskoj, hrvatskoj i slovenačkoj obali su u ponudi i takođe na izuzetnim popustima u predsezoni.

Hotelijeri u Turskoj su dali beneficije od 15 odsto za uplatu do 1. maja, uz mogućnost promene termina polaska i uz mogućnost besplatnog aranžnama za jedno ili dvoje dece, napominju Biljana Radulović i Dobrivoje Matović iz Top tursa.

-----------------------------------------------------------

Specijalna sezonska ponuda



Agencija

mesto

hotel

usluga

cena

Kontiki

Mediteran/krst.

4*

7 PA

od 780 evra

Biblij. zemlje

4*

14 PP

790 evra

Tajland/Pataja

4* i 5*

15 D+PP

1.390 evra

Egipat/S. D. Mare

4* i 5*

7 ol inkl.

od 499 evra

Džoli

Krf

APP

12 APP

od 188 evra

Tasos

APP

12 APP

do 15. juna od 99 evra

Argus

Kušadasi

3*

7 noćenja

do 1. juna od 79 evra

Tasos

APP

9 APP

do 15. juna od 99 evra

Top turs

Belek

Adora 5*

12 ultra ol inkl.

do 15. juna 520 evra

Alanja

Bariš. 3*

12 PP

119 evra

Nekst

Port El Kant.

El Muradi Palas

7 PP

319 evra


Ištvan Dekanj

[objavljeno: 19/03/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.