Popović, Simjanović i Vitković novi članovi REM-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović, Simjanović i Vitković novi članovi REM-a

Judita Popović, Zoran Simjanović i Aleksandar Vitković izabrani su danas, glasovima poslanika u Skupštini Srbije, za nove članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije.

Ispred resornog skupštinskog odbora kandidovani su novinar Nenad Zorić, koga je predložila Stranka moderne Srbije (SMS) i bivša poslanica LDP Judita Popović, koja je na listi LDP-LSDV-SDA Sandžak.

Kandidati za članove Saveta REM u ime Udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i udruženja kompozitora bili su kompozitor i profesor FDU Zoran Simjanović i dramaturg i reditelj Božidar Zečević.

Koordinacija nacionalnih saveta nacionalnih manjina predložila je reditelje Aleksandra Vitkovića i Dragomira Zupanca.

Izmene u Savetu REM su i deo dogovora u okviru međupartijskog dijaloga o fer i slobodnim izborima, pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, kada je dogovorena promena pet članova REM do kraja godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ko odlučuje o dodeli frekvencija?

Izvor: Istinomer.rs, 27.Dec.2019

Nakon zatvaranja konkursa, 14 televizija i sedam radio-stanica nadmeću se za dobijanje nacionalnih frekvencija. O tome da li zadovoljavaju kriterujeme da dobiju (neke i po drugi put) frekvenciju za emitovanje programa odlučiče Savet Regulatornog tela za elektronske medije koji ima devet članova....

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.