Popović: Nije vreme za poresku reformu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2010, 07:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Nije vreme za poresku reformu

BEOGRAD - Potpredsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović izjavio je da nije vreme za poresku reformu i da je mnogo važniji problem naplate poreza.

"U situaciji kada imamo Vladu koja jedva uspeva da namakne većinu u Skupštini za bilo koji zakon, mislim da je veoma loš momenat za poresku reformu", rekao je Popović za dnevnik Danas.

Pala nam je privreda i kakvu god reformu poreske politike da naprave, naplatu neće povećati, rekao je Popović.

"Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je važnije da se Vlada koncentriše na pomoć razvoju privrede, za početak održavanju sadašnje situacije da ne bude gora u sledećih šest meseci", rekaoje on i dodao, "bojim se da hoće".

Potom bi, kako je rekao, trebalo da se fokusira na traženje strategije izlaska iz krize.

"To je zadatak vlade, a za reformu poreskog sistema ima vremena", ocenio je Potpredsednik DSS.

"Predlaže se smanjivanje opterećenja na zarade, ali se povećava PDV i zato reforma poreskog sistema neće pomoći zapošljavanju što je najvažniji zadatak Vlade", rekao je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.