Popović: Donosimo milijarde iz Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 27.Mar.2012, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Donosimo milijarde iz Rusije

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad Popović naveo je danas da će se ta stranka zauzimati za potpuno otvaranje tržišta Srbije prema investicijama iz Rusije koje mogu da doprinesu ubrzanom razvoju domaće privrede i otvaranju novih radnih mesta.

Kako se navodi u saopštenju DSS, Popović je još jednom ponovio da ta stranka može da obezbedi 10 milijardi evra iz Ruske Federacije koje bi u vidu zajedničkih ulaganja, razvojnih kredita i direktnih investicija bile uložene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << direktno u srpsku privredu.

"Deo tih sredstava biće odmah usmeren na održavanje likvidnosti domaćih preduzeća kojima će biti odobravani povoljni dugoročni krediti sa rokom otplate od pet do 10 godina i grejs periodom od najmanje dve godine", naveo je potpredsednik DSS.

Popović je naveo da DSS, kao stranka koja se zauzima za političku i ekonomsku neutralnost, nema ništa protiv da se sredstva za domaću privredu obezbede od Evropske unije, ali da je u ovom trenutku to nerealno, jer se EU suočava sa najvećom krizom od osnivanja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.